DoeMalawi-festijn op het Simonsplein

DOE MEE, DOEMALAWI

 • € 2.260,00
 • 01-06-2013
 • 10:00
 • Doetinchem

  DoeMalawi-festiviteiten rondom de Catharinakerk

  Meer dan twintig DoeMalawi-deelnemers waren van 8.30 tot 17.00 uur rondom de Catharinakerk in het centrum van Doetinchem in actie om passanten te informeren over hun goede doel en om er geld voor in te zamelen. Er was een rommelmarkt,een verloting (altijd prijs), kinderen konden zich laten schminken en er werden pakjes met verse stroopwafels verkocht en mensen konden het aantal maiskorrels raden. ThuisVers, één van de sponsors van DoeMalawi, verkocht broodjes hamburger en broodjes braadworst (totaal 75 stuks) waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan DoeMalawi.
  Voor vermaak trad 's morgens smartlappenkoor Hartgelach op, terwijl er 's middags optredens waren van twee djembee-groepen en gaf Taichitao Doetinchem een demonstratie van tai chi (Chinese bewegingskunst).
  In totaal bracht het DoeMalawi-festijn op en rondom het Simonsplein €2.260 op (inclusief €219 van stroofwafelverkoop die dag).
  De opbrengst van en belangstelling voor het DoeMalawi-festijn zou ongetwijfeld groter zijn geweest als het weer wat meer had meegewerkt en de terrasjes vol hadden gezeten.
  Vooraf hadden verschillende lokale kranten aandacht aan deze actie besteed. RollComm - Rolling Commercials, had er gevelreclame voor gemaakt.

  (Hans)

  Zie voor foto's: http://www.achterhoekfoto.nl/Fotoalbum/20130601-DoeMalawi-festijn%20op%20het%20Simonsplein/index.html#