Fiets- wandel- en ruitertocht

DOE MEE, DOEMALAWI

 • € 500,00
 • 05-05-2013
 • 09:00
 • Manege ’t Hesselink, Dinxperlo

  Sportief bezig zijn voor DoeMalawi

  Alice, Dianne en Sandra, die in november een ruitertocht voor DoeMalawi organiseerden, hebben op zondag 5 mei een Fiets-, wandel- en ruitertocht georganiseerd. Hiervoor waren verschillende routes uitgezet met als startpunt Manege 't Hesselink, Hesselinkweg 3 in Dinxperlo.
  De wandelaars konden kiezen uit een wandeltocht van 8 of 12 km, fietsers uit een fietsroute van 25 of 40 km, ruiters en koetsiers uit een tocht van 15 en 25 à 30 km. Tussen 9.00 en 10.00 uur gingen de fietsers en de wandelaars, na een gratis kopje koffie/thee met koek, op pad, voorzien van enkele broodjes ham of kaas (gesponsord door Bakker Lurvink uit Doetinchem); de ruiters/koetsiers vertrokken tussen 10.30 en 11.00 uur. DoeMalawie-deelnemers stonden bij gevaarlijke oversteekplaatsen voor de ruiters en verzorgden consumpties bij de rust voor de wandelaars en de fietsers. Bij de start/finisch verkocht ThuisVers broodjes hamburger en braadworst, waarvan een deel ten goede kwam aan DoeMalawi. Daar konden de deelnemers ook consumpties kopen.
  Ondanks het mooie weer viel het aantal deelnemers wat tegen: 14 wandelaars, 30 fietsers en 15 ruiters en 1 koetsier.
  Desondanks bracht deze actiedag circa €500 op.
  Met dank aan de sponsors: Manege ’t Hesselink, 't Vorster, 't Vels, bakkerij Lurverink, Jumbo Arentz, groentenkwekerij Smits, Thuisvers en Pepsi.

  (Hans)