Kerststollenverkoop

DOE MEE, DOEMALAWI

 • € 12.110,04
 • 17-12-2012

  Bijna 5.500 kerststollen voor DoeMalawi

  De verkoopactie van kerststollen voor DoeMalawi in het najaar van 2012 is een groot succes geworden. Bijna alle groepsleden deden mee aan deze actie die begin september startte. Zij verkochten bij elkaar maar liefst 5.460 stollen. Goed voor een netto opbrengst van €12.093!
  Kopers konden kiezen uit twee stollen: een populaire en een luxe.
  De kerststollenactie is vooral een succes geworden doordat een aantal DoeMalawi-deelnemers – soms zeer fanatiek - bedrijven benaderde om kerststollen te kopen voor hun medewerkers en/of relaties. Bijna dertig bedrijven in en rond Doetinchem (en sommige zelfs ver daar buiten) deden mee. Goed voor bij elkaar meer dan 4.600 stollen. Een heel grote koper was Reed Business Media, werkgever van een van de DoeMalawi-deelnemers. Dit bedrijf kocht maar liefst 2.265 stollen.

  Bakker Wiltink in Doetinchem, de leverancier van de stollen, bezorgde ongeveer twee derde van het totaal aantal verkochte stollen rechtstreeks aan de bedrijven.
  De kerststollenactie had als neveneffect donaties aan DoeMalawi. Sommige bedrijven wilden geen stollen kopen, maar wilden DoeMalawi wel financieel steunen met een donatie. Ook sommige particuliere kopers gaven iets extra’s voor het goede doel. Bij elkaar lopen deze donaties – naar schatting – richting de €2.000.

  (Hans)