Bouwen aan perspectief in Afrika, Zuid-Amerika of Aziƫ in 2017

Ga jij mee bouwen in Afrika, Zuid-Amerika of Azië? Wil jij ervaren wat de deelnemers van DoeMalawi 2013 hebben meegemaakt? Dit is je kans: Samen met de bevolking van Afrika, Zuid-Amerika of Azië bouwen aan perspectief.

Ben je al benieuwd? Kijk dan snel hier: https://www.youtube.com/watch?v=DYYwAdEBRMs

Bijna drie jaar geleden ging een groep uit Doetinchem en omliggende plaatsen, in Echikhangeni, Malawi, één van de armste landen van de wereld aan het werk, samen met de plaatselijke bevolking. Er werd gebouwd aan twee klaslokalen, een lerarenwoning en latrine met verschoningsruimte voor de meiden. Voor ze konden bouwen heeft DoeMalawi eerst een jaar lang acties gevoerd om het benodigde geld bij elkaar te brengen.

Het doel van dit DoeMalawi-project, onder begeleiding van World Servants is ruimschoots gehaald. De gebouwen, samen met de lokale bevolking gebouwd, waren zo goed als af toen de groep weer naar Doetinchem terugging.

Het bouwproject kreeg een vervolg in een schoolmaaltijden programma: het telen van gewassen die na de oogst verwerkt worden tot voedzame maaltijden, elke dag voor elke leerling. Dat spaart geld uit voor het gezin van herkomst waardoor de jongere niet hoeft te werken, maar kan leren. Het leidde tot een flinke toename van het aantal leerlingen. Het teveel aan gewassen wordt verkocht om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Enkele leerlingen met onvoldoende financiële draagkracht kreeg een financiële bijdrage uit Doetinchem om verder te kunnen leren aan de middelbare school.

De deelnemers aan het DoeMalawi-project kunnen terug kijken op een onvergetelijke en leerzame ervaring. Door te bouwen voor en met een ander, bouwden ze aan hun eigen ontwikkeling.  Het project wordt nog steeds gevolgd en begeleid via World Servants en heeft een geweldige ontwikkeling mee gemaakt.

DoeMalawi was een initiatief van de Protestantse Gemeente Doetinchem (PGD). Binnen deze kerk is het idee ontstaan om in de zomer van 2017 weer een soort gelijk project te gaan doen.

Als je ervoor voelt mee te doen aan zo’n project, daar een steentje aan wil bijdragen, mee wil op project, om te bouwen aan ontwikkeling, aan perspectief, stuur dan een mail naar onderstaand adres onder vermelding van je naam en leeftijd (minimaal 16 zijn of worden in het projectjaar 2017).

Ben je geïnteresseerd? Stuur een mail naar: irene_vd_does@hotmail.com.

Wil je meedoen? Kom dan vrijdag 15 april naar het Ulenhofcollege, Bizetlaan 86, 7002 LZ Doetinchem.
Aanvang vanaf 19:30 uur en om 20:00 uur begint de informatie avond.