Projectverslag en films

DoeMalawi: missie geslaagd
 
Een jaar lang actie voeren voor DoeMalawi werd in augustus in afgerond met twee weken bouwen in Echikhangeni, Malawi. Bouwen van een school, een lerarenwoning en een girls changing room.
 
En bouwen aan onszelf en aan onze relatie met anderen, onze groepsgenoten en de mensen bij wie we te gast waren, mensen die zo weinig hebben, maar o zo vriendelijk en gastvrij zijn.
 
Toen we vertrokken uit Enchikhangeni zaten de school en de lerarenwoning onder dak en was de girls changing room zo goed als af. De inwoners leggen zelf de laatste hand aan de bouwwerken. Begin november kwam het bericht uit Malawi dat de gebouwen af zijn en in gebruik zijn genomen.
CCAP, de partnerorganisatie van World Servants in Malawi, zegde toe schoolbanken voor de nieuwe school te leveren.
 
Financieel was het project ook een groot succes. Er is wat meer opgehaald dan nodig voor het bouwproject. Het 'overschot' wordt gebruikt om in Echikhangeni een schoolmaaltijdenprogramma (school feeding program) op te zetten waarbij de leerlingen elke schooldag een warme maaltijd krijgen.
 
 

 
Op vrijdag 8 november was er in de Catharinakerk in Doetinchem een bijeenkomst waarop deelnemers aan het project aan belangstellenden vertelden over hun ervaringen in Malawi.
 
DOEMALAWI  DID  IT